Jelentkezés, Vizsgabeosztás – Cambridge Nyelviskola

FIGYELEM!  ÚJ LEHETŐSÉG!

A BME VIZSGÁIRA 2017. ÁPRILISI VIZSGAIDŐSZAKTÓL KEZDŐDŐEN LEHETŐSÉG VAN ONLINE JELENTKEZÉSRE.

HA EZT VÁLASZTOD, KATTINTS  IDE!

Amennyiben valaki egyedi eljárás keretein belül szeretne vizsgázni, a jelentkezési határidő végéig, a jelentkezéssel egyidőben köteles elektronikusan elküldeni a szakvéleményt és az eljárás módjára vonatkozó kérvényt.

Ha a vizsgázó a dokumentumait hiányosan vagy határidőn túl küldi el, nem fogadjuk az egyedi eljárásra érkező kéréseket.

A BME nyelvvizsgákra a következőképpen jelentkezhetsz:

 • A Cambridge Nyelviskola ügyfélszolgálati irodájában (Petőfi tér 10.) kérsz jelentkezési lapot, és 2 db csekket. (BME csekk, EXAMCAM Kft. csekk). A jelentkezési lapot kitöltöd, a két csekken a megfelelő összeget befizeted, majd a jelentkezési lapot és a befizetett csekkek szelvényét visszahozod az irodába.
 • A Jelentkezési lapot letöltöd innen:

A jelentkezési lap letöltése BME általános nyelvvizsgához PDF formátumban ITT!

A jelentkezési lap letöltése BME Szaknyelvi nyelvvizsgához PDF formátumban ITT!

A Vizsgadíjak menüpont alatt megnézed a választott vizsga díját, és azt banki átutalással kifizeted. Figyelj arra, hogy a BME vizsgákat két összegben kell befizetni. (A BME részére és a Cambridge Nyelviskola részére) A bankszámlaszámokat megtalálod a Vizsgadíjak menüpontban.

A letöltött, kitöltött jelentkezési lapot és a befizetésről szóló tranzakció igazolásokat vagy behozod az irodába, vagy beszkennelve elküldöd a titkarsag@cambridgenyelviskola.hu email címre. Kérj visszaigazolást arról, hogy az email-edet megkaptuk és kinyomtattuk!

A vizsgabeosztásodat kétféleképpen tudhatod meg.

 • Ha a jelentkezési lapon a „Honlapon nézem meg” lehetőséget választottad, akkor a beosztásodat megtekintheted ITT.
 • Ha a jelentkezési lapon a „Postai úton kérem” lehetőséget választottad, akkor a beosztást követően az időpontokat megkapod postai levélben. Arra azonban számítanod kell, hogy ez több időt vesz igénybe, mint a honlapon való megtekintés, illetve a nem pontos vagy olvashatatlan cím megadása esetén a levél elkeveredhet. Ezért mindenkinek javasoljuk a honlapon való megtekintést!!!

Egyedi eljárás kérvényezése

Egyedi eljárás fogyatékkal élők számára:

 • A 79/2006.(IV.5.) Korm. rendeletben megfogalmazott módon igazolt fogyatékosság esetén a fogyatékkal élő jelentkező a vizsgaközponthoz vagy vizsgahelyéhez benyújtott írásos kérelem alapján egyedi eljárással vizsgázhat, amennyiben minden egyes vizsgarészben a feladatot/feladatokat a nyelvvizsgáztatást szabályozó 137/2008.(V.16) kormányrendeletnek megfelelően teljesíteni tudja.
 • Súlyosan hallássérült vagy siket szóbeli vizsgára nem jelentkezhet, mivel fogyatékossága következtében a hallott szöveg értését mérő feladatokat nem tudja teljesíteni.
 • Az egyedi eljárásra irányuló kérést a jogszabályi és a vizsgahelyszín lehetőségei adta keretek között személyre szabottan kezeljük, legyen szó akár látás-, vagy hallássérült, mozgáskorlátozott, ill. egyéb problémával (diszlexia, diszgráfia, stb.) élő jelentkezőről. A benyújtott kérvényt a hozzá csatolt szakvélemény alapján a BME Vizsgaközpont vezetője bírálja el, melynek eredményéről a jelentkező írásban értesítést kap. Az egyedi eljárás során az alábbiak biztosíthatók:
 • Többletidő a vizsgán, ami a feladatok megoldására adott időn felül legfeljebb 30% lehet.
 • A vizsga nem csoportos, hanem egyéni bonyolítása, melynek során az egyedi körülmények biztosíthatók (gépi hang helyett felolvasás, Braille írógép használata, speciális nagyítókészülék alkalmazása, stb.).
 • Az orvosi szakvéleményben megfogalmazott diszlexia-diszgráfia következményének betudható helyesírási hibák figyelmen kívül hagyása a dolgozat értékelésekor.
 • Számítógép használata az írásbeli vizsgán a mozgásukban korlátozott vizsgázóknak, ill. minden olyan esetben, amikor a vizsgázó írásképe olyan mértékben lenne rendezetlen vagy nehezen olvasható, hogy az már az értékelést is gátolná. Saját számítógép használata csak abban az esetben engedélyezett, ha azon korlátozott számban telepíthető speciális program (pl. szövegfelolvasó) van.
 • Diszlexiás, diszgráfiás vizsgázó esetén – a vonatkozó szakmai ajánlások figyelembe vételével – egyedileg szerkesztett vizsgaanyag (betűtípus, elrendezés stb.).