maja_dia01_vagott

Augusztus első két hetében angolozni vágyó, nyelvvizsgára készülő fiatalok vették birtokukba a népszerű Sári Major területét.

A tábor célja, hogy rövid időn belül, szituációs játékokkal, tesztekkel felkészüljenek közép-, illetve felsőfokú angol nyelvvizsgára. Ezen túl minél jobban feloldódjanak a vizsgával kapcsolatos feszültségek, gátlások.

A program szakmai irányítója Csiháné Pálinkás Krisztina nyelvtanár és vizsgáztató és mentálhigiénikus, a Cambridge Nyelviskola vezetője volt. Szintfelmérés után végigtanulmányoztuk a BME nyelvvizsga összes részfeladatát, majd mindenki –személyre szabott – segítséget kapott a sikeres szerepléshez a nyelvvizsgán. Az íráskészségen és szövegértésen túl nagy hangsúlyt fektettünk a kommunikációra. A Konkrét próbaszóbelin túl, nyomozós, mozgásos gyakorlatokon keresztül észrevétlenül fejlődtek a résztvevők nyelvi készségei, magabiztosabbá vált beszédük.

A feladatok közti időben ismerkedhettünk a major állataival: etettünk lovat, szamarat, birkát és nyuszikat; simogattunk macskákat és játszhattunk a Majort őrző két pulival.

Élményprogramok keretében lazítottunk a hajdúszoboszlói fürdőben, a Debreceni Lövészsulival megtanulhattuk a sportlövészet rejtelmeit, valamint a DEAC Gladiators amerikai foci csapata tartott nekünk látványos bemutatót. Köszönjük az Ebesi Arany Oroszlán Étterem ízletes és bőséges ebédjeit!

Találkozunk jövőre a Sári Majorban!